Verduistering van slaap- en kinderkamers

Decoratief DUETTE® plisségordijn in plaats van eenvoudig verduisteringsrolgordijn

Een ruimte kan op verschillende manieren worden verduisterd: door klassieke luiken, rolluik-systemen binnen of buiten, traditionele gordijnen, rolgordijnen en jaloezieën of moderne plissésystemen.

Afhankelijk van de gekozen stofkwaliteit kan met DUETTE® plisségordijnen een zeer hoge mate van verduistering worden gerealiseerd. Drie verschillende stofkwaliteiten zijn in de vakhandel verkrijgbaar: transparant, semi-transparant of dark. Met dark-stoffen bereikt u een verduistering van bijna 100%. Een extra coating aan de binnenkant van het DUETTE® plisségordijn en maatwerk als optie met afgedekte zijgeleiders laten zo nauwelijks nog daglicht door. De lichtondoorlatende weefsels zorgen voor een ideale atmosfeer om te ontspannen, niet alleen in uw rust- en slaapruimten.

Voordelen:
  • eenvoudige lichtregeling
  • effectieve licht- en zichtwering in de slaap- en kinderkamer
  • geen storende lichtpunten door binnenin lopend koord
  • betrouwbare verduistering zorgt voor een prettig slaapklimaat

Anders dan bij traditionele systemen zijn er bij DUETTE® plisségordijnen geen storende lichtpunten op de grond, de muren of de meubels. Het spankoord en andere technische componenten zijn in het binnenste van het dubbellaagse plisségordijn verwerkt. Ook optisch een echte verbetering!


Het DUETTE®-effect overtuigt

In drie fases laten wij u hier zien hoe de dag-nacht-combinatie van het DUETTE® plisségordijn een ruimte verduistert – van de zachte lichtregeling tot aan de haast volledige verduistering. Test het en klik op het betreffende symbool.

In de praktijk kan de dag-nacht-combinatie van het DUETTE® plisségordijn natuurlijk traploos worden versteld. Beleef het bij uw DUETTE®-dealer!


Nu het verduisteringspotentieel vergroten

Ook de montagewijze speelt een belangrijke rol bij de verduistering: Hoe dichter het DUETTE® plisségordijn op het raam wordt aangebracht, des te kleiner wordt de lichtinval door de lichtspleten langs het raamkozijn.


Effectieve verduistering om lekker te kunnen slapen

DUETTE® Plisségordijnen zijn niet alleen een elegante decoratie aan slaapkamerramen. Door de verduistering zorgen ze zowel voor een fijne nachtrust als ook voor een ontspannen middagdutje. Veel mensen zijn gevoelig voor licht en hebben om te kunnen slapen duisternis nodig in hun slaapruimte. Op deze manier belemmeren lichtprikkels de slaapfases niet.

Overigens kunnen DUETTE® plisségordijnen ook als verduisteringssystemen voor grote raamvlakken worden gebruikt. Daarnaast zijn ze energiebesparend, reduceren in de zomer effectief de inwerking van de zon aan het raam en beschermen tegen nieuwsgierige blikken.

Met behulp van de DUETTE® Energiebesparingscalculator kunt u uw persoonlijke energiebesparingspotentieel bepalen.


Een rustige slaap voor uw kleintjes

Maak met behulp van het DUETTE® plisségordijn van de kinderkamer een ontspannen oase van rust voor de kleintjes. Er zijn modellen zonder koord binnen bereik van kinderen en die zo de DUETTE® plisségordijnen veilig voor kinderen volgens EN 13120 maken. Vraag uw DUETTE®-dealer!

Daarom zijn ze zeer geschikt voor elke kamer, waarin kinderen leven of spelen. Maar ook in elke tienerkamer worden DUETTE® plisségordijnen dankzij moderne kleuren en een groot aantal verschillende structuren een decoratiever blikvanger.