FAQ

Veelgestelde vragen


Kenmerken en functies

Waarom zijn DUETTE® Shades geschikt als lichtregulering?

DUETTE® stoffen zorgen met hun honingraatstructuur voor een dubbele lichtfiltering. Het resultaat is een zeer zachte en gelijkmatige lichtinval. Doordat de optrekkoorden onzichtbaar zijn, zijn geen storende lichtpunten zichtbaar. Meer informatie vindt u hier: Zonwering.

Waarom zijn DUETTE® Shades geschikt voor geluiddemping?

Dankzij de geluidsabsorberende eigenschappen draagt DUETTE® Shades bij tot een verbeterde akoestiek. Het Fraunhofer Institut für Bauphysik (IBP) bevestigt uit onderzoek dat de weerkaatsing tot 45% wordt beperkt. Meer informatie vindt u hier: Akoestiek.

Kan met DUETTE® Shades energie worden bespaard?

De honingraatstructuur van DUETTE® Shades werkt in de winter als natuurlijk luchtkussen. Het Fraunhofer Institut bevestigt dat dit resulteert in tot 46% minder warmteverlies bij het raam. Op die manier kan de energiebesparing oplopen tot wel 51%. Meer informatie vindt u hier: Energiebesparing en met onze DUETTE® energiebesparingscalculator .

Beschermt DUETTE® Shades tegen hitte?

DUETTE® Shades beperken in de zomer de warmteopname bij het raam tot 78% en beschermen zodoende effectief tegen hitte van buiten.

Meer informatie vindt u hier: Zonwering

Zijn de DUETTE® Shades ook geschikt voor kinderkamers?

De DUETTE® Shades zijn uitgerust met kindveilige bediensystemen. Wanneer ze op de juiste wijze worden gemonteerd, bieden DUETTE® Shades optimale veiligheid conform de EU-norm 13120. Meer informatie vindt u hier: Bediengemak en veiligheid.


Bediening en reiniging

Hoe kan ik kleine vlekken op DUETTE® Shades verwijderen?

Omdat DUETTE® Shades in veel stofkwaliteiten en met verschillende bedieningen beschikbaar is, hangt de reiniging af van het model. Normaal gesproken is afvegen met een vochtige doek voldoende. Indien nodig, kunt u ook uw product met een licht sopje reinigen; voor instructie zie www.youtube.com/watch

Hoe verwijder ik grotere vlekken van DUETTE® Shades?

Grotere vlekken kunnen bij de meeste modellen – afhankelijk van de stof en de bediening – worden verwijderd door DUETTE® Shades in een bak water te reinigen; voor instructie zie www.youtube.com/watch