Atmosfeer en functie

Bijzondere raamdecoratie met veel verschillende functies

DUETTE® Shades – een bijzondere raamdecoratie met veel verschillende functies. DUETTE® Shades bieden volop mogelijkheden om een persoonlijke sfeer te creëren waarin u zich prettig voelt. Hier komt u meer te weten over de voordelen van DUETTE® Shades en het hoogwaardige design.


Lichtregulering

Zacht licht voor een betoverende sfeer

De DUETTE® stoffen zorgen met hun dubbele lichtfiltering op zonnige dagen voor een bijzonder zachte en gelijkmatige lichtinval. DUETTE® Shades zorgen voor een huiselijke en aangename sfeer.

Dit effect is voornamelijk te danken aan de honingraatstructuur. Maar ook de gebruikte stofmaterialen dragen hiertoe bij.

Bij traditionele plissé gordijnen lopen optrekkoorden door gaatjes in de stof, waardoor ook het zonlicht ongehinderd kan binnendringen. Zo ontstaan storende lichtpunten op de bodem, muren en het meubilair. DUETTE® Shades zorgen ervoor dat deze lichtpunten verdwijnen. De koorden lopen namelijk uitsluitend door het binnenste deel van het honingraatplissé. Een klein detail met grote gevolgen. DUETTE® Shades is hierdoor ook een elegant alternatief voor gordijnen en vouwgordijnen.

Lichtregulering in het kort:
 • Aangenaam licht, ook op zonnige dagen
 • Effectieve bescherming tegen verblinding
 • Geen storende lichtpunten door koorden in de stof
 • Dag-nacht-uitvoeringen van DUETTE® Shades: talloze mogelijkheden dankzij een combinatie avn verschillende stofkwaliteiten, van transparant tot verduisterend.
 • Betrouwbare verduistering van ruimten

Privacy

De mooiste manier om privé privé te houden

Geen vreemde blikken en u beschermd en beschut voelen in een huiselijke sfeer – dat is zeker een belangrijke eis die wordt gesteld aan de DUETTE® Shades. Daarom bieden wij u een breed aanbod aan verschillende stofkwaliteiten voor elk doel, van transparant tot verduisterend.

Met name DUETTE® Shades met dag-nacht-uitvoering, met twee verschillende stofkwaliteiten, is effectief. De halftransparante stof beschermt overdag al doeltreffend tegen nieuwsgierige blikken. 's Nachts zorgt een verduisterende stof ervoor dat niemand naar binnen kan kijken.

DUETTE® Shades bieden u privacy met behoud van stijl en elegantie. Net als bij veel van de andere voordelen, is het het elegante design van het product te danken aan de honingraatstructuur. De dubbele laag zorgt bij alle verschillende stofkwaliteiten voor duurzaam gelijkmatige plooien – ook bij grote ramen en bijzondere vormen.

Privacy in het kort:
 • Perfecte privacy voor alle ruimten
 • Stoffen beschikbaar in verschillende kwaliteiten, van transparant tot verduisterend
 • Bijzonder effectief in dag-nacht-uitvoering van DUETTE® Shades, met twee verschillende stofkwaliteiten
 • Uitgebreid aanbod voor diverse raamvormen
 • Optimale bescherming van uw privacy

Zonwering

Buiten hitte, binnen een heerlijke temperatuur

Wanneer het buiten heet is, zorgt de honingraatstructuur van DUETTE® Shades ervoor dat u het hoofd koel kunt houden. Ze beschermen met hun luchtkussens tegen zonlicht, extreme warmtestraling en schadelijke uv-straling en beperken de warmteopname bij het raam.

In de studie* van het Fraunhofer Institut für Bauphysik (IBP) wordt bevestigd dat DUETTE® Shades de warmteopname bij het raam tot 78% kunnen beperken bij warm weer, afhankelijk van het soort raam, de ruimte, de zonnerichting en de stofkwaliteit.

In plaats van een dure en energie-intensieve airco of ventilator kan met DUETTE® Shades tot 250 Watt/m² energie worden bespaard. De warmte-isolerende werking van de unieke honingraatstructuur is dus ook in de zomer het geld waard.

Of het nu voor ramen, balkon- of terrasdeuren of voor grote glazen oppervlakken is: DUETTE® Shades zijn een perfect alternatief voor conventionele warmte- en zonweringen. De zonwering aan de binnenkant is hiermee met name bij nieuwbouw of renovaties een interessante optie in plaats van de traditionele zonwering aan de buitenkant van het gebouw.

* Fraunhofer IBP-bericht ESB-004/2011 HOKI. De efficiëntie van DUETTE® Shades werd voor verschillende soorten ramen onderzocht, waaronder de modernste ramen met isolatieglas.

Zonwering in het kort:
 • Effectieve bescherming tegen hitte
 • Effectieve filtering van uv-straling
 • Beperkt de warmteopname bij het raam tot 78%*
 • Energiebesparing tot 250 Watt/m²

Energiebesparing

Uw energiebesparing begint bij het raam

In veel huizen zijn de ramen wat isolatie betreft een zwak punt, aangezien via de ramen een groot deel van de waardevolle warmte verloren gaat. De unieke honingraatstructuur van DUETTE® Shades werkt ook in de winter als natuurlijk luchtkussen.

In de winter kan de zonne-energie overdag worden gebruikt voor een energie-efficiënte verwarming van de ruimten. 's Nachts beschermen DUETTE® Shades voor het raam tegen de kou en daarmee het afkoelen van de ruimten.

In de studie* van het Fraunhofer Institut werd bevestigd dat DUETTE® Shades het warmteverlies beperken tot 46%. Op die manier kan de energiebesparing oplopen tot wel 51%. Voor een individuele berekening van de besparing op de verwarmingskosten kan de DUETTE®energiebesparingscalculator worden gebruikt.

* Fraunhofer IBP-studie ESB-004/2011 HOKI

Energie besparen in het kort:
 • De honingraatstructuur van DUETTE® Shades werken als een natuurlijk luchtkussen
 • Merkbare isolatie tegen kou
 • Tot 46% minder warmteverlies bij het raam in de winter
 • Zorgt ervoor dat geen dure en energie-intensieve airco hoeft te worden gebruikt
 • Aantoonbare besparingen op verwarmingskosten – die kunnen worden berekend met de DUETTE® energiebesparingscalculator

DUETTE® energielabel

Alle DUETTE® stoffen zijn uitgerust met het energielabel van DUETTE®. Zo kunt u meteen zien hoeveel energie u met de stof kunt besparen, hoeveel zonlicht wordt tegengehouden en hoeveel geluid wordt gedempt.

De resultaten van de studies* van het Fraunhofer IBP vormen de basis voor het DUETTE® energielabel. Voor een realistische classificatie wordt bij de beoordeling voor het label rekening gehouden met omstandigheden van verschillende woning- ruimte- en raamtypen.

 • In de zomer: beschermt tegen hitte en extreme uv-straling, zorgt ervoor dat geen energie-intensieve airco's hoeven te worden gebruikt en zorgt ook in de zomer voor een fijn binnenklimaat. De honingraatstructuur van DUETTE® beperkt de warmteopname bij het raam met zo'n 78%.*
 • In de winter: vermindert het warmteverlies bij het raam met tot 46% door de honingraatstructuur van DUETTE® Shades en maakt deze zo een energiebesparing tot maar liefst 51% mogelijk.*
  Bereken uw persoonlijke besparingspotentieel met de DUETTE® ESR.
 • Bovendien absorberen DUETTE® Shades geluid, waardoor de akoestiek merkbaar wordt verbeterd. Met DUETTE® Shades kan het geluid op effectieve en meetbare wijze tot 45 procent* worden gedempt. 

Al deze kenmerken zorgen samen voor het hoogst mogelijke wooncomfort in elke ruimte en in elk seizoen.

 

* Fraunhofer IBP-studie ESB-004/2011 HOKI en IBP-bericht S 10349

Akoestiek

Perfect binnenklimaat – ook voor de oren

DUETTE® Shades zorgen niet alleen voor een beter binnenklimaat, ze zien er ook mooi uit en bieden een optimale bescherming tegen licht, inkijk en zon. Dankzij zijn geluidsabsorberende eigenschappen draagt het ook bij tot een verbeterde akoestiek. De spraakverstaanbaarheid en de kwaliteit van het verblijf in de ruimte worden merkbaar verbeterd.

Of het nu in woonruimten, kantoren, klaslokalen, conferentiezalen, dokterspraktijken of kantines is: specialisten bevelen het gebruik van DUETTE® Shades aan in alle ruimten waarin lawaai moet worden beperkt. Het Fraunhofer Institut für Bauphysik bevestigde in zijn studie* dat de geluiddemping (niet te verwarren met geluidsisolatie) tot 45% wordt verbeterd.

Zo kunnen onaangename weerkaatsingen die worden veroorzaakt door het gebruik van oppervlaktematerialen als beton, glas en metaal doeltreffend worden beperkt. In tegenstelling tot traditionele akoestische maatregelen kunnen de DUETTE® Shades gemakkelijk achteraf worden aangebracht.

Akoestiek in het kort:
 • Effectieve en meetbare geluiddemping tot 45%*
 • Beperkt onaangename weerkaatsingen in de ruimte
 • Ideaal voor de akoestische aanpassing van kantoren, vergaderruimten, dokterspraktijken en woonruimten

 * Fraunhofer IBP, IBP-bericht S 10349


Kwaliteiten en kleuren

Groot aanbod voor uw persoonlijke welzijn

Dankzij de bijzondere honingraatstructuur van DUETTE® Shades rekt de stof niet uit. De onderste plooi is hetzelfde als de bovenste. Dat valt altijd op, vooral bij grote ramen – inspelend op de hoogste eisen wat esthetiek, kwaliteit en design betreft.

DUETTE® Shades maken uw droomkamer werkelijkheid met een enorm aanbod aan kleuren en structuren. Het aanbod inspireert en laat u alle ruimte voor een individuele inrichting – tijdloos elegant of modern, met warme aardetinten of in fris limoengroen. 

Met DUETTE® Shades zorgt u voor een persoonlijk tintje in uw woonkamer, werkplek, slaapkamer, keuken, badkamer of wintertuin. U hebt de keuze uit verschillende stofkwaliteiten, van transparant tot verduisterend voor slaapkamers en mediaruimten. Desgewenst zijn DUETTE® Shades leverbaar met extra's, bijvoorbeeld vlamwerende kwaliteiten voor kinderkamers en openbare gebouwen.

Kwaliteiten en kleuren in het kort:
 • Gelijkmatige plooien, ook bij grote oppervlakken
 • Uiteenlopende stofkwaliteiten van transparant tot verduisterend
 • Leverbaar in brandwerende kwaliteit conform DIN 4102 B1
 • Enorm aanbod aan kleuren en structuren